SBS MUSIC je audio – video, produkcijska i nakladnička etiketa, čiji je vlasnik i glavni urednik Rajko Suhodolčan, poznati zagorski kantautor i producent kajkavske glazbene baštine i pod kojom je dosad realizirano pedesetak nosača zvuka etno, narodne i autorske glazbe s kajkavskog govornog područja.

NAŠI IZVOĐAČI

Diskografija

U SBS MUSIC produkciji su snimljeni: Podravski mužikaši iz Pitomače, Kavaliri iz Bednje, Ivica Pepelko iz Varaždina, Violine Zagorja iz Cerja i Žarovnice, Faringaši iz Prigorca kod Ivanca, Podvinčani iz Gornjeg i Donjeg Jesenja, Haubiksi iz Marije Bistrice, Rajzeri iz Donje Stubice, Radobojski tamburaši iz Radoboja , Oktet Kaj iz Huma na Sutli, Ženski vokalni sastav Fiola iz Gornje Stubice, Lepi cajti iz Kumrovca, Dečki z bregov iz Budinščine, Zagorski mušketiri iz Zlatar Bistrice i Huma na Sutli, Klapa Bistrica iz Marije Bistrice, Branko Greblički Ventek iz Zelenjaka kraj Kumrovca, Črleni lajbeki iz Donje Stubice i Oroslavja, grupa Fighting Fish iz Zaboka i Svetog Križa Začretja, Potepuhi iz Zagreba i mnogi drugi, a naposljetku i veoma popularni Kvartet Gubec, gdje su uz Rajka Suhodolčana, u prvoj postavi nastupali glumci kazališta Komedija: Adam Končić, Vid Balog i Adalbert Turner Juci, a u današnjoj postavi Željko Grozaj, Vinko Ančić i Robert Mikša.

Video spotovi

U  zadnjih 2 godine u produkciji SBS MUSIC snimljeno je sedamdesetak glazbenih video spotova kajkavskih sastava i solista.

Svaki video uradak zadovoljava sve kriterije i standarde za emitiranje u suvremenim tv medijima, pa s obzirom na (doista pristupačnu cijenu u današnjim uvjetima), dostupnost gledanosti na mnogim lokalnim ( Z1, Jabuka TV, Varaždinska TV, TV Srce Čakovec, Vinkovačka TV, DMC, Narodna TV) i nacionalnim programima (CMC – Kajkavski mix i HTV 2 – glazbeni program), sa zadovoljstvom možemo ustanoviti da su naši video spotovi često i rado gledani.

Naša mala, ali provjerena ekipa, na čelu sa snimateljem i montažerom Božidarom Horvatom i u nadolazećem periodu sprema puno novih video uradaka za svoje vjerne gledatelje.

Nagrade

SBS MUSIC za svoja izdanja u vitrinama ima već 12 nominacija za diskografsku nagradu Porin, a i 4 osvojena Porina – 2007; 2010; 2012; i 2014. godine.