Ni Zagorje malo – novi spot Kvarteta Gubec

56

Na ovogodišnjem, 54. Festivalu kajkavskih popevki u Krapini, novom popevkom predstavio se Kvartet Gubec. Na Festivalu je nastupio 21 izvođač, a popevka Ni Zagorje malo bit će posljednja na repertoaru. S njome je Kvartet Gubec zatvorio Festival.

Gupci su za popevku već snimili i spot. Spot je sniman na prekrasnim lokacijama imanja obitelji Werk na bregu Lopatice kod Radoboja, ranču obitelji Pečnik u Velincima kod Kumrovca, OPG-u obitelji Bosnar na bregu Osredek iznad Desinića, jezerima u Bedekovčini, Krapini, Velikom Taboru, Trakošćanu i još mnogim drugim mjestima Hrvatskog zagorja u namjeri da se još jednom pokaže jedinstvena ljepota kajkavskog podneblja.

Promocija spota bit će, po prvi puta otkako traje Festival kajkavske popevke, prije završne večeri Festivala, u utorak, 10. rujna u 20 sati u dvorištu Galerije grada Krapine, Magistratska ulica 25.

Ni Zagorje malo

Da je Zagorje malo
Moje srčeko
Nej vu njega stalo

Da je Zagorje malo
Nej mi tulike
ljubavi dalo

Da je Zagorje malo
V moji duši nej
Veselje spalo

Da je Zagorje malo
Ne bi sunčeko
Tak vu njem sjalo

Da je Zagorje malo
Ni Zagorje malo
Tuj se odnavek
Veseliti znalo

Da je Zagorje malo
Nigdar ne bi dalo
Na škrte grude
Tak dobre ljude

Ni Zagorje malo potpisuju Snježana Flegar kao autorica teksta i Rajko Suhodolčan kao skladatelj i koautor teksta. Za revijski orkestar HRT-a priredio ju je Siniša Lepold.

Bezuvjetna ljubav

Pjesma je napisana iz očiju Pippe, napuštene kujice, udomljene u Zagorje. Govori o bezuvjetnoj ljubavi kakvu psi pružaju, odnosno o uzvraćenoj ljubavi zagorskoga kraja i dobrih i vrijednih Zagoraca. Toliko puno ljubavi može živjeti samo u Zagorju, jer… Ni Zagorje malo.